space questions

Space Quiz

Latest Space Quiz

Space Quiz

Sections
Home Page
Launch Vehicles
Spacecraft

Space Exploration
Spaceplanes
Space Shop
Space Quiz
Propulsion
Space Future
World Space
Miscellaneous

Space History

A
ircraft Guide
Space Business

Military Space

Search Engine
 
Custom Search

 

Options
Contact Info
Newsletter
Update News

Links
Space Links
Space News
Aircraft Links

About
Find out about all the facilities available to this site.

SITEMAP
Navigate around this site.

 

Welcome to Space Projects and Info's Space Quiz!

Test your Space knowledge? Are you ready? No, then read " How to use the Space Quiz? "


Here we go again. Its a NASA countdown! ...7, 6, 5,4,3, 2, 1, we have lift-off!

Question 1:

Like the bob on a cosmic pendulum, Halley's Comet will return again in the year _____?

(A). 2001
(B). 2075
(C). 2061
(D). 2050

Question 2:

Which is the closest star to the Earth?

(A). Alpha Centauri
(B). Sun
(C). Sirrus B
(D). Barnard's Star

Question 3:

Who directed the film "2001: Space Odyssey"?

(A). Arthur C Clarke
(B). George Lucas
(C). Irwin Allen
(D). Stanley Kubrick

Question 4:

In which film did Robbie the Robot appear?

(A). The Day the Earth stood Still
(B). Lost in Space
(C). Starlight Express
(D). Forbidden Planet

Question 5:

What does SSTO stand for?

(A). Space Shuttle Transport Orbiter
(B). Single Stage to Orbit
(C). Space Shuttle Transport Organization
(D). Space Shuttle Transit Orbit

Question 6:

What was the name of the Soviet Union's 1960/70's Moon Rocket?

(A). N-1
(B). A-1
(C). B-1
(D). F-1

Question 7:

What is the name of the sub-scale version of the Venturestar?

(A). X-33
(B). X-34
(C). X-38
(D). X-40

Question 8:

Which gas is the main constituent of the atmosphere on Mars?

(A). Methane
(B). Nitrogen
(C). Carbon Dioxide
(D). Helium

Question 9:

In what year did the US Space Shuttle achieve its first orbital flight?

(A). 1982
(B). 1980
(C). 1979
(D). 1981

Question 10:

Which is the Largest Planet in our Solar System

(A). Saturn
(B). Jupiter
(C). Neptune
(D). Uranus

Thank you for trying the Space Quiz!


Join our Emailed Newsletter!

Subscribe to aerospaceguide
Powered by groups.yahoo.com

http://groups.yahoo.com/group/aerospaceguide

Any Suggestions or Comments? Click on the email address.

spaceprojectsandinfo@aerospaceguide.every1.net


Buy @ ASG:
Support Us!

ASG Space Shop

Books
Clothes
Collectibles
Models
Posters
Software
Star Trek
Toys
Videos

More Cool Stuff!

theSpaceStore.com

Discovery Store

Astronomy Software

Starry Night
Software
!


From Amazon.com
(Prices May Change)

cover Space Theater Planetarium
Slinky Science and...
New $29.99!
cover Glow in the Dark Star Explosions
University Games
New $19.99!
cover Space Colony
Aspyr Media
New $29.99!
cover StarFlyers Alien Space Chase
The Learning Compa...
New $9.99!
Used $1.95!
cover Star Trek Starship Creator Warp 2
Pearson Software
New $29.99!
Used $2.98!
cover Gemini 7
Robert Godwin
New $8.95!

 

 

Happy Surfing


Answers:

Question 1 = c (2061), Question 2  = b (sun), Question 3 = d (Stanley Kubrick), Question = d Forbidden Planet, Question 5 = b (Single-Stage-to Orbit), Question 6 = a (N-1), Question 7 = a (X-33), Question 8 =  c (Carbon dioxide), Question 9 =  d  (1981), Question 10 = b (Jupiter)


Goto Space Projects and Info Home Page

Sections:
 Launch Vehicles | Spacecraft | Space Exploration | Spaceplanes | Space Stations | Propulsion | Space Future | World Space | Space Miscellaneous | Space History | Aircraft | Space Business | Military Space | Space Shop

Copyright 2000-2014 Vic Stathopoulos. All rights reserved.
Updated: Tuesday 1st, April, 2014

Star Wars Poster