Star Trek Costumes

Space Quiz

Sections

Home Page
Launch Vehicles
Spacecraft

Space Exploration
Spaceplanes
Space Stations
Space Shop
Space Quiz
Propulsion
Space Future
World Space
Miscellaneous

Space History

A
ircraft Guide
Space Business

Military Space

Search Engine
 
Custom Search

 

Options
Contact Info
Newsletter
Update News

About
Find out about all the facilities available to this site.

SITEMAP
Navigate around this site.

Welcome to Space Projects and Info's Space Quiz!

Are you ready for the Space Questions?

No, then read " How to use the Space Quiz? "

Also try the old Space Quiz -1


Okay here we go. Its a NASA countdown! ...5,4,3, 2, 1, we have lift-off!

Question 1:

What does KSC stand for?

(A).Kentucky Space Chicken
(B). Korolev Space Corporation
(C). Kennedy Space Center

Question 2:

Who was the Russian member aboard the Enterprise in TV's Star Trek?

(A). Tolstoy
(B). Chekov
(C). Pushkin
(D). Dostoyevsky

Question 3:

In which year did the US Spacecraft Mars Pathfinder land on Planet Mars?

(A). 1996
(B). 1998
(C). 1999
(D). 1997

Question 4:

Which TV characters lived on a blue moon and spoke in musical whistles?

(A). Daleks
(B). Muppets
(C). Wombles
(D). Clangers

Question 5:

Which is the warmest planet in our solar system?

(A). Earth
(B). Venus
(C). Mercury
(D). Jupiter

Question 6:

What were detected in space for the first time in 1938?

(A). Radio Waves
(B). Martians
(C). Gamma Rays
(D). Infra Red Light

Question 7:

Who originally sang the song " Rocket Man " ?

(A). Elton John
(B). George Michael
(C). The Beatles
(D). Rolling Stones

Question 8:

Who was the First American Woman in Space?

(A). Kathryn Sullivan
(B). Mae Jemison
(C). Sally Ride
(D). Eileen Collins

Question 9:

What was the name of the first spacecraft to orbit Jupiter?

(A). Voyager 1
(B). Pioneer 10
(C). Pioneer 11
(D). Galileo

Question 10:

Who was the first American to orbit the Earth?

(A). Alan Shepard
(B). John Glenn
(C). Neil Armstrong
(D). Dennis Tito

Thank you for trying the Space Quiz!


Join our Emailed Newsletter!

Subscribe to aerospaceguide
Powered by groups.yahoo.com

http://groups.yahoo.com/group/aerospaceguide

Any Suggestions or Comments? Click on the email address.

spaceprojectsandinfo@aerospaceguide.every1.net


Buy @ ASG:
Support Us!

ASG Space Shop

Books
Calendars
Clothes
Collectibles
Dvd
Games
Models
Posters
Software
Star Trek
Toys
Videos

More Cool Stuff!

Astronaut Costumes

BuyCostumes.com

theSpaceStore.com

Astronaut Costumes

Astronaut Costumes

Discovery Store

Astronomy Software

Starry Night
Software
!

From Amazon.com
(Prices May Change)


cover Space
Andrew Chaikin
New $31.50!

cover Cosmic Science
Jim Wiese
New $9.45!
Us
ed $9.25!

cover Space Colony
Aspyr Media
New $29.99!

cover StarFlyers Alien Space Chase
The Learning Compa...
New $9.99!
Used $1.95!

cover Space Theater Planetarium
Slinky Science and...
New $29.99!

Happy Surfing

Try Space Quiz Number 1 if you like!


Answers:

Question 1 = c (Kennedy Space Center), Question 2  = b (Chekov), Question 3 = d (1997), Question = d Clangers, Question 5 = b (Venus), Question 6 = a (Radio Waves), Question 7 = a (Elton John), Question 8 =  c (Sally Ride), Question 9 =  d  (Galileo), Question 10 = b (John Glenn)


Goto Space Projects and Info Home Page

Sections:
 Launch Vehicles | Spacecraft | Space Exploration | Spaceplanes | Space Stations | Propulsion | Space Future | World Space | Space Miscellaneous | Space History | Aircraft | Space Business | Military Space | Space Shop

Copyright 2000-2014 Vic Stathopoulos. All rights reserved.
Updated: Tuesday 1st, April, 2014

Panda Campaign